Biologische kleding

Biologische kleding

Biologische kleding.

Gaat biologische kleding de wereld verbeteren? Dat is de vraag die veel mensen zich afvragen tegenwoordig. Naar onze mening zal organische kleding wel een stapje in de goede richting zijn.

Door de Wereldcommissie voor Milieu en Ontwikkeling wordt de term duurzaamheid als volgt beschreven: “de ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen”.

Waar komt het nou op neer? Het komt erop neer dat we de aarde niet moeten uitputten met het maken van onze producten. Denk bijvoorbeeld aan de katoenboer die het katoen moet zaaien en oogsten elk jaar, doordat je dit op een biologische manier doet kan de boer het jaar erna zijn of haar grond nogmaals gebruiken.

Dit omdat hij geen gebruik maakt van pesticiden om zijn katoen te beschermen tegen ziekten, plagen of onkruiden. Maar juist kiest voor een geheel natuurlijke aanpak, waardoor de grond niet uitgeput raakt en het jaar erna weer gebruikt kan worden.

Duurzame Kleding

Duurzame kleding.

Goed om te weten dus wat nou eigenlijk de term biologisch in houd. Eigenlijk zou je dus ook gerust kunnen stellen dat biologische kleding in zekere zin gelijk staat aan duurzame kleding. Althans zo wordt die vergelijking vaak gemaakt.

Naast dat het natuurlijk super is wanneer je weet waarom producten op een biologische manier verkregen zijn, zal er ook meer transparantie nodig zijn op het gebied van de duurzame basics. Dit zal de kloof tussen de katoenboer in Bangladesh en onze consumptie maatschappij verkleinen en vooral wat meer worden gewaardeerd.

Duurzame basics zijn dan ook een fantastische stap in de goede richting om die kloof te verkleinen. Want het is nou eenmaal zo, wanneer je meer betaald voor je item ben je er ook zuiniger op.

Als daar dan nog een stuk meer transparantie bijgevoegd wordt over de makers van je favoriete items en hoeveel die persoon verdiend aan jou item. Dan zou de textiel industrie eindelijk stappen gaan maken. Ook benieuwd naar biologische kleding geworden? Ik zeg;