Ga naar de inhoud

Chateau Amsterdam

Chateau Amsterdam

Chateau Amsterdam is een stedelijk wijnhuis in Amsterdam-Noord. Ze produceren moderne en klassieke wijnen in nauwe samenwerking met druivenboeren uit heel Europa. Ontdek de magische wereld van stadswijn maken door middel van hun unieke wijnen.

Waarom is dit een goed idee?

Door de druiven te verplaatsen, in plaats van de wijn, brengt Chateau het productieproces dichter bij de mensen en de mensen dichter bij elkaar. Ze willen hun enthousiasme voor wijn delen met vrije geesten uit Amsterdam en omgeving.

Bovendien geeft het maken van wijn op neutrale bodem hen ook de unieke kans om alle druivensoorten, landen en stijlen samen te brengen onder één dak. Hierdoor kunnen ze innoveren en experimenteren met nieuwe smaken en ervaringen. Iets wat ze erg spannend vinden!

Chateau Amsterdam Short Summary

Ze halen druiven uit heel Europa.

Chateau Amsterdam werkt met druiven van zorgvuldig geselecteerde partners uit heel Europa. Boeren, families en ondernemers zorgen voor hun land, de planten, de oogst en hun mensen. Door de jaren heen zijn de boeren onderdeel geworden van de Chateau Amsterdam familie.

Samen bepalen ze een aantal dingen: hoe gaan ze snoeien, hoe gaan ze het land verzorgen en wanneer gaan ze oogsten? De timing van de oogst bepaalt de hoeveelheid suikers, zuren, smaken en aroma’s die de druif afgeeft aan de wijn.

Zij geloven niet zo in afval.

Chateau sluit hun productiekringloop volgens het zero-waste principe. Samen met Oedipus (de brouwerij ernaast) brouwen ze bieren van restjes, zoals schillen en zaden, en in samenwerking met The Stillery wordt er een grappa gemaakt. Verder maken ze hun eigen Piquette. En wat overblijft, gaat naar de lokale varkensboer van Buitengewone Varkens in Amsterdam-Noord (ook bekend als de Verbroederij).

Nix18 LOGO