Duurzame basics Amsterdam

Duurzame basics Amsterdam

Duurzame basics Amsterdam.

Eindelijk zijn er duurzame basics in Amsterdam! Reden voor een feest. Alleen wat houdt duurzaamheid eigenlijk in? En wanneer kan je een item nou ├ęcht duurzaam noemen?

Sustainable kleding dat zijn items die gemaakt worden in goede omstandigheden, gekleurd worden met het OEKO-TEX standaard 100 keurmerk. Kortom die worden gemaakt om langer mee te gaan en tijdloos zijn.

Duurzame kleding in Amsterdam is er in overvloed. Loop eens door de 9 straatjes of door de Oude Pijp. Genoeg keus en zeker ook betaalbaar. Alleen hoe zit het bij die andere merken die zich in de bekende Kalverstraat hebben gevestigd? Zijn zij ook duurzaam? 9 van de 10 keer niet.

Neem daarom eens de moeite om te kijken naar de keurmerken, zo weet je bijvoorbeeld of het gemaakt is van biologisch katoen of dat je items gemaakt zijn onder goede omstandigheden. Neem bijvoorbeeld het FairWear keurmerk. Zij stellen harde eisen aan de omstandigheden in de fabrieken.

Er is nog een lange weg te gaan om iedereen ervan te overtuigen dat duurzame basics de oplossing zijn. Alleen wel een hele nodige weg om een verandering teweeg te brengen.

Biologische Basics

Biologische basics.

Om de verandering teweeg te brengen zullen biologische basics in Amsterdam de nieuwe standaard moeten worden. Basics in je kledingkast zijn zoals het woord al zegt: de basis van wie je bent en waar je voor staat.

Biologische kleding in Amsterdam zou dan ook een goede basis kunnen leggen in je kledingkast, maar ook daarbuiten. Want door te kiezen voor biologisch inplaats van niet biologisch, kan de boer die de zaadjes plant dat jaar erna nog steeds zijn grond gebruiken, wordt het water niet vervuild met chemicali├źn. Waardoor de locale bevolking dus niet lijd onder de productie van jou favoriete item.

Het is dus meer dan alleen een label in je item, het laat zien dat jij geeft om iedereen in het productieproces. En daadwerkelijk een bewuste keuze maakt. Die keuze is namelijk echt nodig!