Duurzame basics

Duurzame Basics

Duurzame basics.

Duurzame basics spelen een belangrijke rol in de verandering van onze strijd tegen de climate footprint. Ze zijn gemaakt om langer mee te gaan dan alle andere items die je bij de grote fashion brands koopt, ethisch geproduceerd en met als klap op de vuurpijl ook veel mooier. Het enige probleem bij duurzame kleding is de toegankelijkheid.

Transparantie en eerlijkheid zijn waarden die goed overeenkomen met deze ‘betere’ kledingitems. Iets waar de ZARA keten nog een hoop van kan leren.

Ook het GOTS (Global Organic Textile Standard) keurmerk zie je vaak gebruikt worden binnen de wereld van duurzame basics. Het GOTS keurmerk krijgt een bedrijf wanneer de items die zij gebruiken gemaakt zijn van biologisch katoen.

Zo zijn er nog meer keurmerken die bijdragen aan de realisatie van je kledingstuk. Ga dan ook eens op zoek naar alle keurmerken die kledingstukken kunnen hebben. Je zult zien dat het zeer interessant is.

Woon je nou in een grote stad? Bekijk bijvoorbeeld eens de duurzame basics in Amsterdam of Utrecht!

Biologische Basics

Biologische basics.

Zoals eerder genoemd gaat duurzame kleding vaak gepaard met het GOTS keurmerk. Dat maakt de items tegelijkertijd ook biologische basics.

De samenleving is überhaupt aan het veranderen. Het is nu bijvoorbeeld juist hip om tweedehands kleding te dragen of mee te doen met secondhand september. Er zijn allerlei initiatieven die als paddestoelen uit de grond komen en bijdragen aan het minimaliseren van onze wereldwijde climate footprint. Maar waar biologisch eten al steeds meer het nieuwe normaal aan het worden is, loopt dit in de kledingindustrie nog ver achter en lijkt het alsof niemand er om geeft wat er in die branche gebeurd.

Biologische kleding had vanaf dag één al de norm moeten zijn. Zodat iedereen in de schakel genoeg geld zou ontvangen en normaal zou kunnen leven. Gelukkig is het niet het einde van de wereld en kunnen dit nog rechtzetten en eigenlijk in een vingerknip omzetten.