Duurzame kleding Amsterdam

Duurzame Kleding Amsterdam

Duurzame kleding Amsterdam.

Duurzame kleding in Amsterdam waar kan je het vinden? Wanneer je in Google zoekt naar sustainable kleding in Amsterdam komen er heel veel resultaten naar boven. Maar waar moet je op letten wanneer het gaat om duurzame kleding?

Ten eerste kijk je naar diverse keurmerken. Zoals het GOTS (Global Organic Textile Standard) keurmerk. Dit keurmerk betekent dat je favoriete kledingstukken zijn gemaakt van biologisch katoen. Maar ook kan je ervan op aan, dat de omstandigheden waar de mensen werken beter zijn dan bij de productie van items gemaakt van normaal katoen.

Naast het GOTS keurmerk, kijk ook eens naar het FairWear keurmerk of OEKO-TEX standaard 100. Genoeg te leren begrijp je al. Wanneer we allemaal eens wat meer zouden kijken naar biologische kleding in Amsterdam. Zetten we al een grote stap samen met de bovengenoemde keurmerken naar een betere wereld.

Biologische kleding

Biologische kleding.

Biologische kleding is dus een mooie stap in de goede richting en wel het minste wat we kunnen doen om te zorgen dat we de aarde niet verder uitputten.

Het belangrijkste is vooral dat je dus bewuster gaat kijken naar wat je koopt, en jezelf gaat afvragen of het kledingstuk wat je van bijvoorbeeld de ZARA koopt, echt gaat bijdragen aan het vertragen van het uitputten van de aarde.

Het voelt nu misschien als een vervelend werkje, elke keer de labels checken in de binnenkant van een item. Maar het eindresultaat is het waard, daar zijn wij vrij zeker van.

Begin daarom vandaag nog met te kiezen voor duurzame basics, zodat de basis van je kledingkast ten minste al een grondlegger is van de duurzame toekomst.