Wie zijn wij

Opgericht door Guido van Onlangs, het idee van Organic People is ontstaan door een naar onze mening gebrek aan transparantie in de kledingindustrie. Als je niet kan vinden waar het product vandaan komt of op wat voor manier het geproduceerd wordt? Is het dan wel de juiste partij voor jou om je favoriete kleding bij aan te schaffen?

Naar onze mening niet.

“Het creëren van een generatie die zo duurzaam mogelijk is, dat is belangrijk om de enorme vraag & aanbod in de textielindustrie terug te brengen naar een circulaire economie van recycling, tweedehands & fair. En bovenal 100% transparant. ” Dat is het motto van Organic People.

Ons doel is om iedereen ervan te overtuigen dat we ervoor moeten zorgen dat we onze planeet goed gaan doorgeven aan de volgende generatie en dat begint zoals de items al onthullen:

met de basis.

Onze beloftes.

Transparante prijs.

Ethisch geproduceerd.

Biologische materialen.

Vegan.

Duurzame kleding Amsterdam

Transparante prijs.

Wij geloven in eerlijke en transparante prijzen op basis van onze artikelen. We hebben niets te verbergen en allereerst heb jij het recht om alles te weten.

Onze manier van prijzen is de volgende: we willen dat je volledig geïnformeerd wordt voordat je je artikelen koopt. Niet achteraf.

Dus wil je meer weten over onze manier van transparante prijzen? Neem contact op !

Hoe we onze manier van prijzen zien, is als volgt:

Bij Organic People willen we dat u uw kledingstukken draagt met de wetenschap dat wat u draagt gemaakt is in goede omstandigheden en met alleen de hoogste standaard volgens; Kwaliteit, minimale ecologische voetafdruk en volledige transparantie.

Transparante prijs.

Stof / €7,00 – €10,00*

Labels / €2,00

Arbeid / 10,00

Transport / 0,50

Kosten / €22,50 (wanneer je van de hoogste prijs uitgaat)

Prijs shirt 180 GSM / €27,00

Prijs shirt 220 GSM / €32,00

Prijs shirt 200 GSM oversized / €37,00


De prijs van de stof verschilt per model van het T-shirt. Alle shirts zijn gemaakt van 100% GOTS-gecertificeerd katoen en ethisch geproduceerd in Bangladesh.

Charity Splash

Ethisch geproduceerd.

Als modemerk willen we de mensen die onze kleding maken de erkenning geven die ze verdienen, ze zijn tenslotte de echte helden, toch? Onze kerncollectie wordt gemaakt in Bangladesh volgens strikte menselijke normen. Wat inhoud:

 • Werk is uit vrije wil gekozen
 • Leefbaar loon is minstens 150-200% boven het minimumloon.
 • De werkomstandigheden zijn veilig en hygiënisch
 • Kinderarbeid is niet toegestaan
 • De werktijden zijn niet extreem
 • Er wordt geen onderscheid gemaakt
 • Er wordt gezorgd voor regelmatig werk
 • Harde of onmenselijke behandeling is verboden
Biologisch katoen vs normaal katoen

Biologische materialen.

Onze stoffen zijn milieugericht en we gebruiken biologisch katoen in al onze kleding. Wat betekent dat? Geen gebruik van giftige chemicaliën of GGO’s (genetisch gemodificeerde organismen) of iets anders kunstmatigs in het landbouwproces, waardoor de gezondheid van de bodem, het ecosysteem en de mensen behouden blijft. Op die manier worden de milieu- en sociale impact tot een minimum beperkt.

Waarom gebruiken we biologische katoen

 • Er worden geen chemicaliën of pesticiden gebruikt.
 • Biologisch katoen verbruikt minder water – tot 91%.
 • Het bespaart ons bijna 50% CO2 in vergelijking met normaal katoen.
 • En voor alle beautyliefhebbers! Biologisch katoen is beter voor de natuurlijke balans van de huid.

Soms gebruiken we Gerecycled Polyester:

Onze zware hoodies zijn gemaakt van 85% biologisch katoen en 15% gerecycled polyester. Waarom gebruiken we wat polyester in onze artikelen? Omdat met wat gerecycled polyester je favoriete item duurzamer is dan andere.

Het zorgt ook voor ongeveer 75% minder CO2-uitstoot dan nieuw polyester en het is ademt beter.

wie zijn wij

Vegan.

Laten we maar met de harde waarheid komen: elk jaar worden er meer dan 100.000.000 dieren gebruikt voor modeartikelen. Ja, dat is een moeilijk getal om te verteren, en we willen er niets mee te maken hebben.

Dus naast een ethisch en duurzaam merk is Organic People ook 100% veganistisch.